НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Політика
Росія
22.05.2022 633

"Гудбай Америка" чи "Сытый нищий": стала відома доля McDonald's у Росії

Мережа швидкого харчування McDdonald's 16 травня оголосила, що йде з російського ринку через вторгнення Росії в Україну. Компанію у РФ купив нафтовик та місцевий франчайзер Олександр Говор. Зазначається, що всього налічується 850 ресторанів.

Що зміниться в ресторані - пише rbc.ua.

Яка буде назва

Як пише "Rau", відтепер усі ресторани розвиватимуться під новою назвою. Зокрема, мережа може розпочати діяльність вже у червні.

Російські користувачі в соціальних мережах пропонують нову назву McDonald’s в Росії, серед варіантів: "БешбарМАК", "Макдак", "McDAK”, "Гудбай Америка" та ""Сытый нищий"".

Залишається тільки гадати, як же назвуть нову мережу. Як завжди, росіяни можуть змінити лише кілька букв у назві, щоб не морочитися. Використовувати логотип McDonalds в Росії не мають права.

Згідно з угодою, робочі місця збережуться за персоналом як мінімум двох років. Новий власник планує зберегти робочі місця, більшість постачальників та навіть меню.

Закриття угоди очікується найближчими тижнями після схвалення регуляторами.

Що зміниться в ресторані

У компанії у РФ зміниться вивіска та меню. Також не буде того, що зареєстроване як товарні знаки, що належать конкретним юридичним особам.Повідомляється, що загалом зміни будуть незначними.

У Мінпромторгу заявили, що російський "МакДональдз" може зберегти старе меню. У відомстві хочуть надавати повну підтримку новому власнику ресторанів швидкого харчування.

"Обговорюватимемо разом все необхідне для того, щоб мережа вже з новою назвою, але, так розумію, зі старою рецептурою ефективно працювала", - сказали в міністерстві.

Раніше ми повідомляли, що 16 травня McDonald's повідомив, що остаточно йде з Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Гудбай Америка" чи "Сытый нищий": стала відома доля McDonald's у Росії 5.00 5 1
Політика / Росія
22.05.2022 633
Еще материалы раздела «Росія»