<
НОВИНИ ДНЯ: Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкційвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.05.2022 7572

Як швидко і легко відмити скотч від вікон: перевірені способи

У перші дні війни українці масово почали заклеювати вікна скотчем, щоб уберегти житло від осколків під час вибухів. І хоча повністю небезпека ще не минула, багато українців почали доводити свої вікна до ладу і знімати захисні плівки. Однак виявилося, що зробити це не так вже й просто і на стеклах залишаються сліди клею.

Як швидко і легко відмити скло від клею і залишків скотчу, розповіли в Vikna. Пише rbc.ua.

Рослинна олія

Візьміть спонж або шматок вати, намочіть його в рослинній олії та протріть клей. Зачекайте 15 хвилин. Клей розм'якне і його можна буде видалити ганчіркою або сухою губкою. Для цього способу підійде будь-яку рослинну олію, в тому числі й ефірну.

Розчинник

Щоб прибрати залишки скотчу і клею зі скла можна використовувати різні розчинники, які є під руками. А саме:

Ацетон - підійде навіть рідина для зняття лаку, якщо до складу входить ацетон.

Бензин

Вайт-спірит - розчин, які використовують в ремонтних роботах.

Перш ніж використовувати ці розчинники, потрібно відкрити вікна, оскільки всі вони мають дуже різкий запах і можуть викликати головний біль. Щоб на стеклах не залишився запах після обробки, їх потрібно промити водою.

Також потрібно стежити, щоб розчинники не потрапили на пластиковий профіль вікна, так це його може зіпсувати.

Нашатирний спирт

Цим засобом можна не тільки відмити клей і скотч від вікна, але і почистити пластикову раму. Але вікна потрібно відкрити, щоб надходило свіже повітря.

Розчин соди

Розведіть соду з водою до густої суміші. Нанесіть суміш на губку і протріть скло, де залишилися сліди від скотчу. Після застосування протріть вікно чистою водою.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як можна заточити ніж в домашніх умовах, якщо немає точила.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як швидко і легко відмити скотч від вікон: перевірені способи 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
22.05.2022 7572
Еще материалы раздела «Суспільство»