<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Політика
Україна
22.05.2022 539

На Донецькому і Луганському напрямках ЗСУ відбили дев'ять атак ворога

На Донецькому і Луганському напрямках Збройні сили України сьогодні відбили 9 атак ворога, ще на чотирьох локаціях наразі тривають бої.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба угруповання Об’єднаних сил у Фейсбуці.

Зазначається, що вздовж усієї смуги оборони ворог застосовує бойову авіацію, реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію великих калібрів, танки, міномети різних систем, завдає ракетно-бомбових ударів по цивільних об’єктах інфраструктури, мирних житлових кварталах.

російські війська обстріляли більше 40 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили понад 30 цивільних об’єктів з них: 13 житлових будинків, чотири заводи, науково-виробничий заклад, інститут іноземних мов, залізничну станцію, музичну школу, дві пожежно-рятувальні частини, ділянку газопроводу, високовольтну лінію електромереж, цвинтар та ряд господарських і складських приміщень.

У результаті обстрілів у Донецькій області загинуло щонайменше сім цивільних осіб, ще сім - отримали поранення. Дані по Луганщині уточнюються.

“Українські захисники і захисниці зі складу угруповання Об’єднаних сил відбили сьогодні 9 атак ворога. Ще на чотирьох локаціях наразі тривають бої з окупантом”, - ідеться в повідомленні.

ЗСУ завдали російським військам втрат у живій силі і техніці. За добу, що минає, військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили: 5 танків, 4 артилерійські системи, 10 одиниць бойової броньованої техніки, 2 ворожих автомобілі.

Підрозділи протиповітряної оборони в зоні відповідальності угруповання Об’єднаних сил збили один безпілотний літальний апарат типу “Орлан-10”.

Як повідомляв Укрінформ, захисники України з 24 лютого по 21 травня ліквідували близько 28 850 російських військових.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Донецькому і Луганському напрямках ЗСУ відбили дев'ять атак ворога 5.00 5 2
Політика / Україна
22.05.2022 539
Еще материалы раздела «Україна»