НОВИНИ ДНЯ: Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий снігвсі новини дня
Політика
Світ
22.05.2022 772

Британія хоче озброїти Молдову за стандартами НАТО

Лондон розпочав переговори із міжнародними союзниками щодо відправки до Молдови сучасної зброї за стандартами НАТО для захисту від росії.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Telegraph сказала міністр закордонних справ Британії Ліз Трасс.

«Я хотіла би, щоб Молдова була оснащена за стандартами НАТО. Це обговорення, яке ми ведемо із нашими союзниками», - сказала Трасс.

Молдова не член НАТО, є побоювання, що вона може стати наступною метою путіна після України, оскільки той прагне територіального розширення рф.

За словами Трасс, путін «абсолютно чітко» заявив про свої амбіції щодо створення «великої росії», і те, що його спроби захопити Київ не мали успіху, не означає, що він відмовився від цих амбіцій.

Якщо плани з озброєння Молдови будуть прийняті, члени НАТО нададуть країні сучасну зброю, замінивши її обладнання радянських часів, а також навчать солдатів, як ним користуватися.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія хоче озброїти Молдову за стандартами НАТО 5.00 5 2
Політика / Світ
22.05.2022 772
Еще материалы раздела «Світ»