НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Політика
Україна
22.05.2022 597

Україна сама зможе деблокувати Чорне море, якщо отримає системи MLRS, - Подоляк

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк впевнений, що за допомогою ракетних систем залпового вогню (MLRS) та іншої важкої зброї Україні вдасться самостійно впоратися із деблокуванням Чорного моря.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"1,6 млрд людей можуть почати недоїдати через брак харчів. Сотні мільйонів опиняться за межею бідності через зростання цін. The Economist прогнозує наслідки російської агресії та пропонує світу домовитися з росією та Україною про міжнародні конвої продовольчих вантажів у Чорному морі", - зазначив він.

Подоляк знову наголосив на недоречності спроб "торгуватися з країною, яка взяла в заручники сотні мільйонів людей".

"У нас є краща ідея: світ має домовитися про передачу Україні MLRS-систем та іншої необхідної важкої зброї для деблокування Чорного моря. Далі ми все зробимо самі", - заявив радник голови ОП.

Нагадаємо, російська блокада перешкоджає експорту харчових продуктів з України. Це, зі свого боку, загрожує мільйонам людей по всьому світу недоїданням і голодом. РФ заявляла, що вимагає зняти санкції в обмін на розблокування українських морських портів. Однак, в Офісі президента України заявили, що це - прямий шантаж.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна сама зможе деблокувати Чорне море, якщо отримає системи MLRS, - Подоляк 5.00 5 2
Політика / Україна
22.05.2022 597
Еще материалы раздела «Україна»