<
НОВИНИ ДНЯ: Найближча ніч буде найхолоднішою: синоптикиня дала прогноз погоди на вихідні   Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозкивсі новини дня
Бізнес
Нерухомість
23.05.2022 1605

Ціна на житло впаде до критичного рівня: чого очікувати українцям вже зовсім скоро

Експерти прогнозують, що така ситуація протримається кілька років.

Ціни на нерухомість в України можуть впасти до критичної позначки, і протримається це падіння, за прогнозами експертів, не один рік. Причини такого явища загальновідомі — загальне падіння ВВП та зниження попиту на житло.

Про це повідомили член Ради з матеріальних активів Міжнародного комітету зі Стандартів оцінки (IVSC) Людмила Сімонова та кандидат економічних наук Сергій Следзь, пише ZN.UA.

За їхніми словами, найближчим часом забудовники змушені будуть знизити ціни на готове житло, хоч поки ніхто такого наміру і не має.

"Падіння цін на житло буде приголомшливим у найближчі післявоєнні часи і протримається кілька років. Тому що відбудеться загальне падіння ВВП – його не створюватимуть бізнеси, які зникли або зупинилися. Тобто загальна сума грошей, яка обертатиметься на ринку нерухомості, стане значно меншою", – зазначають аналітики.

Окрім чинника ВВП, ще однією причиною такого сценарію стане зниження попиту на житло, оскільки чимало людей покинули країну. Відповідно, вони не братимуть участі у створенні ВВП, не створюватимуть і попиту на квартири.

Попит відновиться дуже швидко

Попри вищесказане, попит на житло відновиться швидко, а сприятиме цьому отримання Україною від Росії компенсації за знищене майно.

"Щойно ця грошова маса з'явиться в обсягах, які тиснутимуть на ринок нерухомості, попит відновиться дуже швидко. Однак, чи вдасться забудовникам на період між закінченням війни та появою грошей за компенсацію утримати ціни і отримати кошти на добудову, питання відкрите", – зауважують аналітики.

Купівля-продаж житла під час війни

Тепер українці, які хочуть купити чи продати нерухомість, можуть звертатися до визначених нотаріусів, перелік яких можна переглянути на сайті Міністерства юстиції. Це громадяни, які зареєстровані на території України і не заплямували репутацію недобросовісними діями.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ціна на житло впаде до критичного рівня: чого очікувати українцям вже зовсім скоро 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
23.05.2022 1605
Еще материалы раздела «Нерухомість»