НОВИНИ ДНЯ: Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тиждень  Законні цілі. Чи можуть удари по НПЗ "знекровити" Росію та допомогти Україні на фронтівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.05.2022 810

Огляд погодних умов в Україні на тиждень: 23 - 29 травня 2022

Комфортна температура повітря та короткочасні дощі очікуються в Україні протягом найближчого тижня.

В останній декаді травня погодні умови на території нашої країни будуть характеризуватись частою зміною повітряних мас та періодичними опадами різної інтенсивності. Температурний фон збережеться трохи нижчим за кліматичну норму в більшості областей і тільки в західних та південних регіонах буде відповідати сезону. Пише meteoprog.ua.

У першій половині тижня переважатимуть повітряні маси з півночі, поступово з середини тижня до нас почне надходити тепліше повітря з центральних регіонів Європи. Помітно підвищиться денна температура, яка в окремих районах південного заходу України буде перевищувати 30-градусну позначку. Кількість опадів впродовж прогнозованого періоду очікується в межах норми, лише у східних та південних областях дощів буде помітно менше, ніж потрібно. У зв'язку з дефіцитом опадів у деяких областях, збережеться пожежна небезпека 5 класу та розвиток ґрунтової посухи.

У понеділок, 23 травня, невеликі дощі пройдуть на більшій частині території України, за винятком північних областей та Харківщини. Вітер переважатиме переважно північного напрямку, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +4...+9 °С, вдень +14...+19 °С.

У вівторок, 24 травня, в Україні опадів не прогнозується, лише на Сумщині та Чернігівщині вдень місцями пройдуть невеликі дощі. Вітер переважно північний, у західних областях південно-східний, 5 – 10 м/с. Нічна температура очікується в межах +4...+9 °С, денна +17...+22 °С.

У середу, 25 травня, у західних, північних та східних областях пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами. На решті території країни опадів не очікується. Вітер північно-західний з переходом на південно-західний, 5 – 10 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме +5…+10 °С, вдень повітря прогріється до +20…+25 °С, у західних областях місцями до +28 °С.

У четвер, 26 травня, короткочасні дощі пройдуть у більшості областей країни за винятком півдня та південного сходу. Вітер південно-західний, 7 - 12 м/с, вдень місцями пориви, 15 - 20 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +9…+14 °С, вдень +20…+25 °С, на Одещині до +28 °С.

У п'ятницю, 27 травня, опадів на території України не очікується. Вітер переважатиме західного напрямку, 5 – 10 м/с, у східній частині вдень можливі окремі пориви до 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +8…+13 °С, на Одещині до +16 °С. Вдень термометри покажуть +19…+24 °С, на Одещині та Миколаївщині до +28 °С.

У суботу та неділю, 28 – 29 травня, чергова порція дощів прогнозується у західних, центральних, північних областях, а також на Одещині та Миколаївщині. Місцями пройдуть сильні зливи з грозами та шквалистим посиленням вітру. У східних та південно-східних регіонах утримається відносно суха погода. Вітер очікується змінних напрямків, 3 - 8 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі очікується в межах +10...+15 °С, вдень +22...+27 °С.

Підготував Ігор Кібальчич, кандидат географічних наук, синоптик.

Оценка материала:

5.00 / 1
Огляд погодних умов в Україні на тиждень: 23 - 29 травня 2022 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.05.2022 810
Еще материалы раздела «Суспільство»