НОВИНИ ДНЯ: На заході сніг та ожеледиця, на решті територій дощитиме: погода на 19 березня  Брехня Трампа: політик розповів вигадану історію про "запис" свого дзвінка до Зеленського  Британія радить Україні зосередитися на ударах по Криму та відкласти контрнаступ - Sunday Times  Як приготувати мигдальне молоко в домашніх умовах: рецепт  Переговори з Росією: чому насправді США та Німеччина бояться поразки Путіна у війні  Жителів Київської області попередили про дощ та сніг: Гідрометцентр розповів про погоду на початку тижня  Дощі, тумани і температурні гойдалки: прогноз синоптика на новий тижденьвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.05.2022 539

Червоний Хрест не буде оприлюднювати імена захисників "Азовсталі". Сім'ї можуть надіслати запит

Міжнародний комітет Червоного Хрест не буде оприлюднювати імена та дані захисників маріупольської "Азовсталі". Їх рідні можуть надіслати офіційний запит.

1___5151_650x410_23.05.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар представниці організації Мірелла Ходейб "Укрінформу".

"Ця інформація є конфіденційною. Нашим пріоритетом є перевірка умов утримання військовополонених та поводження з ними, запобігання зникненню та підтримка їхнього зв’язку із родинами. Але ми не публікуватимемо списки чи імена людей, яких ми відвідували, або тих, кого ми відвідаємо в майбутньому", - зазначила вона.

За її словами, реєстрація українських військових допоможе їм відчувати себе в безпеці та "не зникнути безслідно".

Ходейб додала, що сім'ї полонених з "Азовсталі" можуть звернутися в Центральне агентство розшуку МКЧХ, щоб перевірити інформацію. Це можна зробити електронною поштою ctabureau@icrc.org, а також за телефонами +41 22 730 3600 або +380 800 300 155.

Оценка материала:

5.00 / 1
Червоний Хрест не буде оприлюднювати імена захисників "Азовсталі". Сім'ї можуть надіслати запит 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
23.05.2022 539
Еще материалы раздела «Суспільство»