<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Європа
24.05.2022 1033

Розвідка Фінляндії не вірить у здатність росії посилити новий кордон з НАТО

Після вступу Фінляндії до НАТО росія заявлятиме про необхідність посилити кордон з Альянсом, але через брак ресурсів не зможе цього зробити.

Таку думку висловив голова розвідувального центру Оборонних сил Фінляндії полковник Есапеккі Вехкаоя, повідомляє Укрінформ із посиланням на Yle.

«росія вважатиме за необхідне посилити свою військову присутність на новому кордоні з НАТО, однак плани та реальність у рф відрізняються», - сказав очільник розвідцентру.

На його думку, найближчі кілька років у цьому напрямку не буде вжито дуже значних практичних заходів, зокрема тому, що російська армія зазнала і продовжує зазнавати значних втрат в Україні.

Вехкаоя також запевнив, що військова розвідка Фінляндії має «дуже добру здатність бачити і чути», що відбувається і планується у сусідніх регіонах.

Як повідомляв Укрінформ, 18 травня уряди Фінляндії та Швеції передали офіційні заявки на приєднання до НАТО. Для завершення процесу відповідне рішення на національному рівні мають ухвалити всі 30 країн Альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Розвідка Фінляндії не вірить у здатність росії посилити новий кордон з НАТО 5.00 5 2
Політика / Європа
24.05.2022 1033
Еще материалы раздела «Європа»