<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканням  Великодній календар: коли купувати вербу, пекти паску та зустрічати Радоницювсі новини дня
Політика
Світ
24.05.2022 467

Глави МЗС Литви та Британії обговорили шляхи розблокування Одеського порту

На зустрічі в Лондоні міністри закордонних справ Великої Британії та Литви - Елізабет Трасс та Габріелюс Ландсбергіс - обговорили комплекс питань щодо підтримки України в умовах війни, зокрема можливість розблокування Одеського порту.

630_360_1653362268-360_24.05.22

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на МЗС Литви.

Зазначається, що під час зустрічі Ландсбергіс наголосив на потребі продовжувати тиск на росію, аби вона припинила агресію проти України, яка сьогодні захищає Європу. При цьому він зазначив, що Велика Британія продемонструвала «виняткове лідерство в засудженні агресії кремля, наданні військової, гуманітарної та фінансової підтримки Україні та запровадженні безпрецедентних санкцій».

Міністри обговорили необхідність концентрації зусиль партнерів, щоб знайти спосіб якнайшвидше розблокувати Одеський порт і забезпечити постачання українського зерна до країн, які стикаються із загрозою голоду.

Очільник МЗС Литви подякував британському колезі за зміцнення східного флангу НАТО, «активну участь та лідерство у забезпеченні безпеки Балтійського регіону». На зустрічі також було підписано спільну декларацію - Литва та Велика Британія зобов'язуються зміцнювати стратегічне співробітництво, сприяти політичному діалогу, партнерству в галузі оборони, безпеки та інших сферах.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Ліз Трасс заявила, що Лондон розпочав переговори із союзниками щодо відправки до Молдови сучасної зброї за стандартами НАТО для захисту від росії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Глави МЗС Литви та Британії обговорили шляхи розблокування Одеського порту 5.00 5 2
Політика / Світ
24.05.2022 467
Еще материалы раздела «Світ»