<
НОВИНИ ДНЯ: "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експерт  Залужний залишає Україну: все про нову посаду ексголовкома ЗСУ  Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять: роз'яснення МЗС  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусівсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2022 610

В українській розвідці розповіли, навіщо ФСБ РФ був потрібен Медведчук

Затриманий кум Путіна Віктор Медведчук був потрібен департаменту оперативної інформації ФСБ РФ, щоб списувати на нього кошти.

Доки Медведчук перебуває в СІЗО, його люди у проросійській фракції ОПЗЖ абсолютно відкрито продовжують співпрацювати з прокремлівськими силами, з урядом РФ, спецслужбами країни-агресорки.

Про це голова ГУР МО Кирило Буданов сказав у інтерв’ю "Українській правді".

"Медведчук був потрібен Федеральній службі безпеки, саме департаменту оперативної інформації, для того, щоб списувати на нього кошти. Оце одна з головних причин, чому ФСБ дуже сильно під час останніх підготовчих етапів виступала за початок активних бойових дій. Бо у них всередині стало питання: на що роками витрачалися кошти? І треба було давати відповідь", - заявив він.

Нагадаємо, Віктор Медведчук, який перебував під домашнім арештом, утік з України ще на початку російського вторгнення. 18 березня суд Львова заочно заарештував нардепа, а Держбюро розслідувань звернулося до українців за допомогою у розшуку Медведчука.

Увечері 12 квітня президент України Володимир Зеленський повідомив про затримання кума Путіна, нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука.

У понеділок, 18 квітня, колишній нардеп звернувся до Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна з пропозицією обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя.

Оценка материала:

5.00 / 2
В українській розвідці розповіли, навіщо ФСБ РФ був потрібен Медведчук 5.00 5 2
Політика / Україна
24.05.2022 610
Еще материалы раздела «Україна»