<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
24.05.2022 845

Засудженого до довічного ув'язнення військового РФ Шишимаріна можуть обміняти, – Венедіктова

Генпрокурорка Ірина Венедіктова допускає можливість обміну російського військового Вадима Шишимаріна, якого засудили до довічного ув'язнення за вбивство мирного українця.

Про це генпрокурорка заявила в ефірі телемарафону #UArazom.

“У нас сценарії розвитку подій можуть бути абсолютно різні. Я тоді казала, що його можуть обміняти після вироків судів. Так, технічно це можливо”, – сказала Венедіктова.

Генпрокурорка додала, що не хоче “заходити в процеси обміну, тому що це уже політика і дипломатія”.

Нагадаємо, вчора Соломʼянський райсуд Києва засудив Шишимаріна до довічного позбавлення волі за порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством мирного українця Олександра Шепілова.

Окупант має право подати апеляцію протягом 30 днів.

Шишимарін – командир відділення 4 танкової Кантемирівської дивізії Московської області. Він став першим російським військовим, який постав перед судом за злочини, повʼязані з повномасштабним вторгненням Росії в Україну.

Оценка материала:

5.00 / 1
Засудженого до довічного ув'язнення військового РФ Шишимаріна можуть обміняти, – Венедіктова 5.00 5 1
Політика / Україна
24.05.2022 845
Еще материалы раздела «Україна»