<
НОВИНИ ДНЯ: Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумати  Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означаєвсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2022 1372

"Росія вчиться на власних помилках": експерт Центру дослідження армії про скупчення військ РФ на Донбасі

Росія сконцентрувала на Донбасі техніки та особового складу в кілька разів більше, ніж Україна.

Все через те, що Росія вчиться на попередніх помилках. Пише ТСН. 

Таку думку в ефірі телеканалу "Freeдом" висловив експерт Центру дослідження армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь.

"Росія дійсно сконцентрувала в декілька разів більше зброї, техніки та особового складу, ніж Україна, на окремих напрямках. Так потрібно робити згідно із тактикою та доктриною. Так Росія не робила, наприклад, у лютому, коли вони думали, що українська армія не буде чинити опір. Тому вони йшли парадними колонами. Наразі Росія вчиться, вчиться на власних помилках. Тож ворог став більш небезпечним. У лютому-березні Росія сподівалася на легку перемогу. Але Україна з кожним днем посилюється, тож вони починають воювати, як годиться. Але, підкреслю, що запізно. Кожного дня Україна отримує все більше західного озброєння", - говорить експерт.

На його думку, російська армія зараз намагається досягнути успіху в районі Сєвєродонецька, для того, щоби вийти на кордон Луганської області і заявити, що звільнила так звану "ЛНР".

"Окупанти намагаються досягнути цього будь-якими способами, кидаючи туди все, що мають. Але українська армія дуже грамотно чинить опір. Наразі там пекло. Але українські воїни ефективно чинять опір", - резюмує експерт.

Нагадаємо, що Росія кидає всі резерви та не зважає на втрати. Путін приховує від суспільства ці втрати, тому що це для нього дуже небезпечно. У перспективі це практично провал режиму.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Росія вчиться на власних помилках": експерт Центру дослідження армії про скупчення військ РФ на Донбасі 5.00 5 2
Політика / Україна
25.05.2022 1372
Еще материалы раздела «Україна»