НОВИНИ ДНЯ: В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експертвсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2022 526

Канада передасть Україні 20 тисяч снарядів калібру 155 мм

Уряд Канади передасть Україні понад 20 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм, а також інше обладнання й амуніцію з метою підтримки українських військових.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Міністерства оборони Канади, поширеному у вівторок, передає Укрінформ.

«Снаряди забезпечать вогонь артилерії, в тому числі з гаубиць M777, які Канада й наші союзники передали українським силам», - зауважується в повідомленні.

Додаткову допомогу Україні анонсувала особисто міністерка оборони Канади Аніта Ананд.

При цьому уточнюється, що ці боєприпаси загальною вартістю 98 млн дол. були раніше отримані від Сполучених Штатів. Зараз ведеться робота, щоби пришвидшити доставку цієї критично важливої допомоги в Україну.

Як повідомлялося, з лютого нинішнього року Канада надала оборонну допомогу Україні у вигляді артилерії, камер для безпілотників, супутникових знімків високої роздільної здатності, іншої військової підтримки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Канада передасть Україні 20 тисяч снарядів калібру 155 мм 5.00 5 2
Політика / Україна
25.05.2022 526
Еще материалы раздела «Україна»