<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2022 446

Ляшко закликав міжнародні фармацевтичні компанії вийти з ринку рф

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав міжнародні фармацевтичні компанії до виходу з російського ринку.

Про це міністр сказав за підсумками зустрічі з гендиректором IFPMA Томасом Куені та гендиректором EFPIA Наталі Мол, яка відбулася в рамках 75-ої сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я, повідомляє Укрінформ із посиланням на МОЗ.

«Фармацевтичні компанії, які продовжують в рф випускати та реалізовувати не життєво важливі ліки, повинні поставити питання своїй совісті, а не посилатися на гуманітарні принципи», - зазначив Ляшко.

Міністр наголосив, що сьогодні підтримка України міжнародними компаніями та виробниками — це тест на відданість людським цінностям і найкращий спосіб висловити свою соціальну позицію у світі.

Також під час зустрічі делегації обговорили підтримку України в удосконаленні регуляторних процедур виробництва та обігу лікарських засобів.

Крім того, міністр охорони здоров’я запропонував розглянути можливість проведення найближчим часом в Україні масштабного форуму членів федерацій для визначення механізмів допомоги у відновленні медичної системи нашої країни.

Йдеться не просто про відбудову зруйнованих лікарень, а про створення сучасної мережі закладів охорони здоров'я за найкращими міжнародними практиками та впровадження інноваційних підходів до всіх процесів у галузі.

Як повідомлялося, за час війни міжнародні фармацевтичні компанії вже поставили до України як гуманітарну допомогу лікарські засоби на суму понад 60 млн дол. США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ляшко закликав міжнародні фармацевтичні компанії вийти з ринку рф 5.00 5 1
Політика / Україна
25.05.2022 446
Еще материалы раздела «Україна»