НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2022 600

Армія РФ не подужала "велике" оточення на Донбасі – ISW

Російська армія, ймовірно, відмовилася від зусиль після завершення одного великого оточення українських військ на сході України і натомість намагається забезпечити оточення меншого розміру.

Про це повідомляє ЛІГА.net з посиланням на дані Інститута з вивчення війни (ISW).

Як зазначають в ISW, російські сили, мабуть, намагаються домогтися одночасного оточення кількох невеликих скупчень військ ЗСУ у Донецькій та Луганській областях: ширший район Сєвєродонецька (включно з Рубіжним та Лисичанськом), Бахмут-Лисичанськ, навколо Золотого (на північний схід від Попасної) та навколо українських укріплень в Авдіївці.

"Російські війська почали неухильно нарощувати зусилля в цих різних оточеннях щодня, але не досягли будь-яких серйозних "проривів" або значного прогресу в досягненні заявлених цілей щодо досягнення кордонів Донецької області або захоплення Донбасу загалом", – зазначили в ISW.

На думку аналітиків, ця зміна у російському підході дозволяє поступово наступати, але шляхом відмови від кількох намічених напрямків наступу та відмови від запланованого Кремлем глибокого оточення українських військ на сході.

Росіяни спрямовують значну кількість своїх військ, артилерії та авіації для розгрому українських військових у Луганській області та, ймовірно, відтягують необхідні ресурси з Ізюмського напрямку, оборонних позицій навколо Харкова, Донецька та Запоріжжя.

Аналітики повідомили, що минулого тижня російські війська захопили більше території, ніж на початку травня.

Однак вони зробили це, звузивши коло своїх завдань, значною мірою відмовившись від операцій навколо Ізюма і зосередившись на ключових прифронтових містах. Водночас досягнення росіян залишаються низькими, вважають в ISW.

Оценка материала:

5.00 / 1
Армія РФ не подужала "велике" оточення на Донбасі – ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
25.05.2022 600
Еще материалы раздела «Україна»