НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Бізнес
Економіка
25.05.2022 854

Економічний експерт розповів, у якій валюті краще тримати гроші і як вчинити з гривнею

Курс долара визначається не Нацбанком, а ринком, тож ключові рекомендації експертів незмінні – третина, чи половина збереження має бути в гривнях, інші розподілені між доларом і євро.

Попри всі думки, що в Україну прямує велика кількість закордонної валюти і гривня від цього б мала укріплюватись, та через війну країна більше імпортує, ані ж експортує, тобто зростає потреба в доларах, про це заявив в ефірі «Єдиного марафону» в слоті ТСН доктор економічних наук Андрій Длігач.

«Коливання будуть як в один бік, так і в інший. Щось короткостроково, щось довгостроково. В довгостроковому -  Україна отримає сотні мільярдів доларів, євро в економіку.  А відновлення України буде відбуватися в гривні, бо в гривні будуть виплачуватись зарплати, купуватись продукти, тож потреба в гривні буде набагато вищою. Гривня буде більш міцною валютою», - каже експерт.

Він додає, що треба не забути про інфляцію, тож гривні все ж краще інвестувати, щоб вони "працювали". І додає, що кожній людині все ж краще визначати, в якій валюті мати збереження, з урахуванням того, в якій валюті в найближчий час вона буде мати витрати.

Длігач радить скооперуватися з близькими людьми і організувати бізнес, який стане альтернативним доходом на майбутнє.

«Перспектива, в якій гривня буде посилюватись, це перспектива вже наступного року - 2023 року», - запевняє він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Економічний експерт розповів, у якій валюті краще тримати гроші і як вчинити з гривнею 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
25.05.2022 854
Еще материалы раздела «Економіка»