НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Нерухомість
25.05.2022 646

Як змінились ціни на оренду житла в Україні за час війни

Відповідно до даних дослідження ринку оренди квартир від ресурсу Flatfy за жовтень 2021-го – травень 2022 року, даний ринок суттєво змінився.

У травні найбільше зросли ціни на оренду житла на Закарпатті – в Ужгородській області ціни злетіли на 225%, повідомляє ZN.ua.

На другому місці Чернівецька область (зростання оренди на 156%), на третьому - Івано-Франківська область (ціни підскочили на 128%). Високий ціновий показник (+96%) також і у Львівській області.

Значно зросла (+88%) вартість оренди в Черкаській області. Досить великі суми доведеться заплатити за квартиру в Тернопільській (+81%) та Вінницькій (+55%) областях.

Порівняння незначний стрибок цін на оренду був у Хмельницькій (+46%), Запорізькій (+41%), Рівненській (+35%) та Дніпропетровській (+34%) областях. Порівняно невеликі націнки виставили власники нерухомості на Волині (+20%), у Сумській (+15%), Чернігівській (+10%), Полтавській (+5%) та Кіровоградській (+5%) областях.

При цьому Житомирі та Харкові вартість оренди не змінилася.

В областях, де були чи тривають бойові дії, ціни стали нижчими за довоєнні. Так у Києві та області орендувати квартири стало на 11% дешевше. Зміни помітні в Одеській (-21%), Херсонській (-8%) та Миколаївській (-5%) областях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як змінились ціни на оренду житла в Україні за час війни 5.00 5 2
Бізнес / Нерухомість
25.05.2022 646
Еще материалы раздела «Нерухомість»