<
НОВИНИ ДНЯ: Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі рокивсі новини дня
Політика
Україна
25.05.2022 428

Російські олігархи хочуть відкупитися від санкцій

Міністр фінансів Канади Христя Фріланд каже, що російські олігархи, які потрапили під санкції, хочуть добровільно пожертвувати значну частину своїх статків на відновлення України, в обмін на скасування санкцій.

Таку пропозицію Фріланд яку озвучила на зустрічі «Великої сімки», повідомляє ZN.ua з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

"Така угода може запропонувати певні переваги для всіх сторін: Київ отримує мільярди, Захід рятує себе від дебатів про експропріацію, а російські підприємці повертають своє розкішне життя", - пише видання.

За словами Христі Фріланд, ініціатива виходить від самих олігархів.

"Міністр фінансів Канади Христя Фріланд розповіла своїм шістьом колегам по міністерству, що отримує дзвінки від російських олігархів, які були в санкційних списках Заходу і були дуже незадоволені цим", - йдеться в матеріалі.

Зазначається, що причиною такої ініціативи російських багатіїв є не лише незручності обмежень на поїздки й заморожування активів.

"Олігархи також критично ставляться до агресивної війни Росії проти України, але не можуть дистанціюватися від вторгнення через загрозу репресій з боку Кремля", - зазначає видання.

Нагадаємо, проблема конфіскації статків російських багатіїв викликає певний скепсис на Заході через необхідність порушити право приватної власності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російські олігархи хочуть відкупитися від санкцій 5.00 5 2
Політика / Україна
25.05.2022 428
Еще материалы раздела «Україна»