<
НОВИНИ ДНЯ: Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагу  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Росія готується до чотирирічної стагнації у сфері СПГ через західні санкції, - Reutersвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.05.2022 3054

Українці через війну будуть мати менше вихідних у червні

У українців буде менше вихідних днів у червні цього року. Причина цьому - продовження воєнного стану.

Детальніше про вихідні у червні - в матеріалі РБК-Україна

Які вихідні скасували

Цьогоріч на червень припадає два свята: День конституції України та Трійця - це 28 та 13 червня відповідно. Проте вихідними, як зазвичай, ці дні не будуть.

Вихідними залишаються лише суботи та неділі: 4, 5, 11, 12, 18, 19, 25, 26 червня.

Чому скасували святкові вихідні

Запроваджений після повномасштабного вторгнення Росії в Україну воєнний стан передбачає припинення дії низки норм Кодексу законів про працю, які передбачають визначення святкових і неробочих днів, а також перенесення їх на інший день.

Як відомо, нещодавно парламент підтримав пропозицію президента Володимира Зеленського щодо продовження воєнного стану до 23 серпня. Саме тому, святкові вихідні, які припадають на червень будуть звичайними робочими днями.

Нагадаємо, РБК-Україна розповідало, які релігійні свята будуть відзначати у червні 2022.

Оценка материала:

5.00 / 3
Українці через війну будуть мати менше вихідних у червні 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
26.05.2022 3054
Еще материалы раздела «Суспільство»