<
НОВИНИ ДНЯ: Хто з українців зможе отримати паспорт за кордоном: перелік категорій чоловіків  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°всі новини дня
Політика
Україна
26.05.2022 442

Кулеба назвав єдиний спосіб послабити економіку Росії

Західні країни мають запровадити заборону на перевезення російської сировини морським транспортом та затвердити ембарго на енергоресурси РФ.

Як повідомляє РБК-Україна, про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в Українському домі в Давосі.

Він зазначив, що ембарго на енергоресурси та запровадження санкцій проти морської індустрії, яка перевозить російські нафту та газ, призведуть до того, що "економіка РФ почне задихатися".

"Це єдиний спосіб справді поставити Путіна в економічно вразливу позицію. На даний момент він почувається досить безпечно, тому що його кишені сповнені грошей, а ціни на нафту продовжують зростати", - заявив міністр.

При цьому голова МЗС подякував союзникам України за введені раніше санкції.

"Ми цінуємо санкції, які вже запровадили. Деякі з них особливо допомагають, оскільки стратегічно підривають російську стабільність або вже унеможливили для Росії процес виробництва сучасної зброї через санкції", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Кулеба заявляв, що Росія намагається шантажувати Україну та інші держави продовольчою кризою, яка сталася через блокаду портів. Проте політики не мають піддаватися на провокації агресора.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба назвав єдиний спосіб послабити економіку Росії 5.00 5 1
Політика / Україна
26.05.2022 442
Еще материалы раздела «Україна»