<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землювсі новини дня
Політика
Україна
26.05.2022 708

росія вже не може активно використовувати «Іскандери» - польський експерт

Переміщення дивізіону ОТРК “Іскандер-М” у Брестську область білорусі не означає його активного використання по території України. Адже росія зараз не має великої кількості ракет до цих комплексів і максимально їх заощаджуватиме.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу висловив екскомандувач Сухопутних військ Збройних сил Польщі, колишній заступник міністра національної оборони РП Вальдемар Скшипчак.

“росіяни не мають багато “Іскандерів”, тому вони їх заощаджуватимуть. Саме розміщення пускових установок ще нічого не означає, адже треба мати до них ракети. Вони вже використали дуже багато ракет, не думаю, що в них значні запаси”, - зазначив Скшипчак.

За його словами, росіяни не мають можливості поновлювати запаси ракет, оскільки санкції обмежили їм можливості отримувати елементи, необхідні для створення цих снарядів.

“Вони стрілятимуть тільки тоді, коли на 100% буде підтверджена ціль атаки”,- зауважив експерт.

На його думку, росія має намір обстрілювати з Брестської області об’єкти критичної інфраструктури в Україні: залізничні вузли та станції, важливу дорожню інфраструктуру, склади, переважно на території Львівській області. Таким чином, вони хочуть унеможливити доправлення нового озброєння із Заходу на фронт.

Експерт зазначив, що для перевірки цілей росіяни використовуватимуть шпигунів та інформаторів, оскільки не зможуть це зробити дронами і літаками на значній відстані в умовах дії української системи ППО.

Колишній заступник міністра національної оборони РП підкреслив, що зараз Україна потребує наступальних видів озброєнь, засобів ППО і літаків нової генерації.

Як повідомлялося, про переміщення дивізіону ОТРК “Іскандер-М” до Брестської області на відстань до 50 кілометрів від державного кордону України поінформував 24 травня Генштаб ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
росія вже не може активно використовувати «Іскандери» - польський експерт 5.00 5 1
Політика / Україна
26.05.2022 708
Еще материалы раздела «Україна»