<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнямивсі новини дня
Політика
Україна
26.05.2022 453

Загарбники брешуть, що в Маріуполі запрацював порт

російські загарбники стверджують, що у Маріуполі порт запрацював у звичайному режимі, водночас у місті відсутнє енергоспоживання, а в акваторії порту лежить затоплене судно «Меотида», яке перешкоджає заходу великих суден.

Про це повідомив у Телеграмі радник маріупольського мера Петро Андрющенко, передає Укрінформ.

«Окупанти радісно заявляють про те, що порт запрацював у звичайному режимі. Ага. А ще в Маріуполі з’явилась вода і електрика. І десь вже проросло грошове дерево Буратіно… До слова, ще вчора самоназваний мер Іващенко вже розповів, що 12 тис. тонн вантажу вже пішло з порту. Здається, поки це перші 12 тис. тонн брехні російської пропаганди. Разом з повітрям це поки єдине, що системно відвантажується з Маріуполя в навколишній світ», – написав Андрющенко.

Він додав, що суто технічно для роботи порту та відновлення перевалки вантажів потрібна електрика, якої в місті немає. Навіть велика кількість генераторів, яких теж немає, не забезпечить повноцінну (навіть натяк на повноцінну) роботу порту, пояснив радник мера.

Він додав, що поки «затоплена наша «Меотида» і останній прапор України в місті боронять порт від заходу великих суден».

Як повідомляв Укрінформ, раніше Андрющенко опублікував відео з порту, на якому видно над водою частину надпалубної конструкції затопленого судна з українським прапором. Судно «Меотида» затоплене, лежить на ґрунті під водою біля стінки в акваторії порту Маріуполь.

Агресія росії спровокувала в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто залишається без нормального енерго-, водо- та газопостачання. Маріупольський міський голова заявляв, що від початку російського вторгнення у місті загинуло понад 20 тис. мирних жителів.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста».

Оценка материала:

5.00 / 1
Загарбники брешуть, що в Маріуполі запрацював порт 5.00 5 1
Політика / Україна
26.05.2022 453
Еще материалы раздела «Україна»