НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленськоговсі новини дня
Політика
Світ
26.05.2022 1188

Американський політик натякнув Путіну на кінець морського бою

Республіканець Борис Пінкус розповів, чи можуть США направити свої кораблі в Чорне море.

Велика Британія 24 травня на зустрічі з Литвою розглянула план відправки військових кораблів у Чорне море. Вони супроводжуватимуть судна, що експортують українське зерно. Так, за даними британської газети The Times, країни пропонують шлях розблокування морських портів України.

Про те, чи можуть США направити свої кораблі в Чорне море, розповів лідер республіканської партії по 45-му виборчому округу Нью-Йорка Борис Пінкус в інтерв'ю на YouTube-каналі "Україна 24". Пише ТСН. 

"Плани лежать на столі в міністра оборони США"

"Мені здається, що це неминуче – хочемо ми того чи ні. Наші кораблі (США – ред.) більш пристосовані до подібних речей – і оборонних, і атакувальних. При тому, що британці теж досить сильні в цих питаннях. Проте, я думаю, що наші крейсери там вже давно перебувають, у цій близькості – і вони дуже швидко можуть увійти до театру дій", – розповів він.

За словами Пінкуса, такі плани лежать на столі в міністра оборони США Ллойда Остіна.

"Про це йшлося ще, я пам'ятаю, в Комітеті з озброєння Конгресу – це було ще більше місяця тому. Тому думаю, що американці навіть очолять забезпечення такого коридору – я не сумніваюся в цьому".

Нагадаємо, у Чорному морі зросла кількість російських кораблів з крилатими ракетами.

Оценка материала:

5.00 / 4
Американський політик натякнув Путіну на кінець морського бою 5.00 5 4
Політика / Світ
26.05.2022 1188
Еще материалы раздела «Світ»