<
НОВИНИ ДНЯ: Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкоювсі новини дня
Бізнес
Економіка
26.05.2022 597

Країни ЄС заморозили 23 млрд євро активів Центрального банку РФ, – єврокомісар

Країни Європейського Союзу повідомили про заморожування близько 23 мільярдів євро (24,5 млрд доларів) активів російського Центрального банку.

Про це заявив єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс, пише reuters.com.

Таким чином ЄС уперше оприлюднив цю цифру, яка, як очікувалося, мала б бути набагато вищою.

Лише одна десята цих заморожених активів розташована в межах ЄС.

“З лютого – початку війни в Україні – у ЄС було заморожено близько 23 мільярдів євро, і ця цифра є значно меншою порівняно зі 100 мільярдами доларів, замороженими Сполученими Штатами”, – сказав Дідьє.

Він додав, що ЄС заморозив фізичні активи росіян на суму близько 10 мільярдів євро, зокрема яхти та вілли, пов'язані з олігархами та чиновниками, які мають зв’язки з Кремлем.

Зазначимо, Росія публічно заявила, що санкції Заходу призвели до заморожування близько 300 мільярдів доларів активів її Центрального банку в усьому світі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Країни ЄС заморозили 23 млрд євро активів Центрального банку РФ, – єврокомісар 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
26.05.2022 597
Еще материалы раздела «Економіка»