<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  В РФ заявили про загибель "найкращого екіпажу" Су-34: що відомо про втрату бомбардувальника  Готуємо "ліниві" хачапурі на сніданок: 15 хвилин і страва вже на тарілці  Відправлення військ США до України: у Байдена озвучили свою позицію  "Ви серйозно?": експерт "розніс" висновки аналітиків, що РФ нібито не використовує Кримський міст  Путін склав "присягу": що диктатор сказав у промові та хто відвідав "інавгурацію"всі новини дня
Політика
Світ
26.05.2022 410

ЄС, США і Великобританія створили консультативну групу щодо розслідування воєнних злочинів росіян в Україні

США разом із Євросоюзом та Великобританією оголосили про створення Консультативної групи щодо розслідувань злочинів російських військових під час війни в Україні.

В основному група базуватиметься в Польщі та включатиме міжнародних спеціалістів, зокрема прокурорів та судмедекспертів. Вони надаватимуть консультації та будуть допомагати українській владі збирати докази і складати обвинувальні акти, пише Washington Post із посиланням на заяву Держдепу.

"Дуже важливо забезпечити, щоб усі винні в жахливих злочинах, скоєних під час неспровокованої російської військової агресії в Україні, постали перед судом. Не може бути безкарності за воєнні злочини", – наголосив очільник дипломатії ЄС Жозеп Боррель.

Генпрокурорка Ірина Венедіктова говорила, що Україна розслідує понад 13 000 повідомлень про воєнні злочини.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС, США і Великобританія створили консультативну групу щодо розслідування воєнних злочинів росіян в Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
26.05.2022 410
Еще материалы раздела «Світ»