<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт рибного супу з лососем  Синоптик назвала точну дату, коли до України повернеться 20-градусне тепло  Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний переліквсі новини дня
Політика
Світ
26.05.2022 519

Анкара веде переговори з Україною і РФ про відкриття коридору для експорту зерна до Туреччини, - Reuters

Туреччина веде переговори з Росією і Україною про відкриття коридору через Босфор для експорту зерна з України. Чорноморські порти України були заблоковані після вторгнення Росії, і понад 20 млн тонн зерна застрягли в силосах.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Туреччина веде переговори як з Росією, так і з Україною про експорт зерна з України. Оскільки з Туреччини буде відкритий коридор, виник попит на це зерно, щоб досягти цільових ринків. Переговори все ще тривають", - заявило джерело видання, додавши, що переговори мають конфіденційний характер.

Ще дві людини, знайомих з питанням, також підтвердили факт обговорення того, що Туреччина допоможе вивезти зерно з України. Один зі співрозмовників сказав, що, попри членство в НАТО, Туреччина розглядається Росією як більш "нейтральна" країна, ніж інші західні члени Альянсу.

"Туреччина готова внести свій внесок у свого роду моніторинг цих експортних поставок з Одеси через Чорне море, тому що Туреччина традиційно дуже сильна в Чорному морі, і вони готові допомогти", - сказав високопоставлений європейський дипломат.

Оценка материала:

5.00 / 1
Анкара веде переговори з Україною і РФ про відкриття коридору для експорту зерна до Туреччини, - Reuters 5.00 5 1
Політика / Світ
26.05.2022 519
Еще материалы раздела «Світ»