НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°всі новини дня
Політика
Україна
27.05.2022 600

російські командири брешуть москві про «перемоги» в Україні – перехоплення СБУ

Командири російської армії повідомляють у москву неправдиву інформацію про нібито «перемоги» в Україні.

630_360_1651510920-785_27.05.22

Про це свідчать перехоплені СБУ розмови окупантів, передає Укрінформ.

"Окупанти зазнають на війні нищівних втрат, але продовжують звітувати у кремль про свої «успіхи». Наприклад, про «взяття» с. Довгеньке Ізюмського району на Харківщині. Загарбники відзвітували про його захоплення ще наприкінці квітня. Хоча насправді село перебуває під контролем українських захисників, і за нього досі точаться бої", - зазначають у спецслужбі.

Перехоплена розмова окупанта з його матір'ю свідчить, що про взяття села Довгеньке російські загарбники повідомляли своєму командуванню ще три тижні тому.

«Понимаешь, в чем прикол? Тут же были разборки: мы если типа Долгенькое не берём, на комдива две, вот три уголовки сейчас висит, его сажают. И всё! А смысл в том, что Долгенькое ещё 3 недели назад же доложили, что мы его взяли. А мы, вон, за него воюем», – розповідає російський загарбник.

В СБУ зазначили, що наразі ворог активно обстрілює нібито «взяте» Довгеньке та сусідні села з артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів і танків. ЗСУ дають гідну відсіч окупантам.

Як повідомляв Укрінформ, стало відомо, що правоохоронці заочно повідомили про підозру російському генералу, який дав наказ обстрілювати населені пункти Запорізької області.

Оценка материала:

5.00 / 2
російські командири брешуть москві про «перемоги» в Україні – перехоплення СБУ 5.00 5 2
Політика / Україна
27.05.2022 600
Еще материалы раздела «Україна»