НОВИНИ ДНЯ: Українські облизні: старовинні смаколики, якими ласували наші бабусі та дідусі  Засоби для цього є. В Повітряних силах розповіли, як збивають "Циркони"  Кому потрібно хвилюватися в Кабміні: політолог — про кадрові перестановки найближчим часом  Військові аналітики про російську ракету "Циркон": бойову задачу не виконує  Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощівсі новини дня
Політика
Україна
27.05.2022 1317

Війна в Україні може тривати до кінця року і довше – розвідка

Представник військової розвідки України Вадим Скібіцький вважає, що президент Росії Володимир Путін готовий вести довготривалу війну проти України – щонайменше до кінця 2022 року.

Про це від заявив в інтерв'ю "Крим.Реалії" – проєкту "Радіо Свобода"

"Путін не відмовляється від своїх планів. Ця війна буде затягуватися. Наскільки буде затягнута активна фаза, це буде вересень місяць чи це буде жовтень, чи це буде до кінця року – це залежить від нашого спротиву, від стану наших сил оборони і від тої допомоги яку нам надають", – зазначив він.

За словами Скібіцького, різні кола намагалися переконати Володимира Путіна не починати війну, але це не вдалося. Він планує керувати Росією до кінця своїх днів, від сценарію "наступник" чинний президент РФ давно відмовився.

"Він нікому не довіряє, нікого не чує. У нього є свої плани, які стосуються відновлення російської імперії, він це заявив на весь світ. Його намагалися переконати іноземні лідери, були спроби переконати від політичного бомонду, представників економічного блоку РФ, олігархів, але їм це не вдалося. Війна, яку він хоче вести, вона буде довготривалою. Це людина, яка не хоче здавати свої позиції", – пояснює Скібіцький

За словами представника ГУР, оточити українську армію на сході України і вийти на кордони Луганської і Донецької – таке завдання у армії РФ зараз, але російське військове керівництво коригує плани щомісяця.

Росія планує залишитися на півдні України надовго, про що свідчить розгортання армією РФ потужного угруповання на окупованих територіях, укріплення ліній оборони, мінування доріг і мостів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Війна в Україні може тривати до кінця року і довше – розвідка 5.00 5 2
Політика / Україна
27.05.2022 1317
Еще материалы раздела «Україна»