<
НОВИНИ ДНЯ: "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаноговсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.05.2022 1014

"Так нас ніхто не ображав". Жителі тимчасово окупованого півдня йдуть у партизани

Жителі тимчасово окупованого півдня України протистоять російським військовим. Про це свідчать телефонні розмови місцевих мешканців, перехоплені військовими розвідниками.

gettyimages_1238849897_9_650x410_27.05.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони.

Зазначається, що у телефонній розмові жителька захопленого Мелітополя розповідає російському військовому про ситуацію у курортній Кирилівці.

Там ворожі сили розміщують БТРи на базах відпочинку. Крім того, окупанти не дозволяють бізнесу працювати. Тому у селищі піднімається партизанський рух.

"Народ знаєш як окрисився? Там зараз знову партизани в Кирилівці підіймаються. Навіщо так робити? Зрозуміло, що вже не віддадуть. А забрати аптеки? Зараз людям жити нема на що. Хотіли поторгувати, доки є можливість. А їм нічого, як хочеш, так і живи", - сказала жінка.

Вона згадує, що до приходу російських окупантів такого не було, тому люди чекають повернення української влади.

"Там кажуть за наших бендерів. А ми б хотіли тих бендерів сюди повернути, щоб вони сюди прийшли. Тому що так нас ніхто не ображав", - додала вона.

Нагадаємо, за словами полоненого з "ДНР", окупанти забрали на війну майже всіх чоловіків з тимчасово окупованої частини Донецької області.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Так нас ніхто не ображав". Жителі тимчасово окупованого півдня йдуть у партизани 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.05.2022 1014
Еще материалы раздела «Суспільство»