<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Політика
Європа
28.05.2022 1014

У Польщі значно зріс попит на іноземних працівників: кого шукають найбільше

У найближчі тижні дефіцит кадрів посилиться.

У Польщі за перші два тижні травня кількість пропозицій роботи для іноземців збільшилася в середньому на 35-40%.

Про це повідомляють в аналітичному центрі агенції з працевлаштування Gremi Personal. Пише УНІАН. 

Найбільший попит спостерігається у харчовій промисловості (+10%), а також у торгівлі, логістиці та електронній комерції (+7%). Найшвидше зростає кількість вакансій для чоловіків – майже на 20%, але на ринку їх стає все менше.

У найближчі тижні дефіцит кадрів посилиться. Підприємства відчуватимуть нестачу не лише приблизно 80-100 тисяч українців, що після початку війни виїхали захищати свою країну, але також сотень тисяч сезонних робітників з України, які цього року не приїдуть до Польщі.

У квітневому опитуванні Головного управління статистики Польщі кожна третя виробнича компанія відзначила, що нестача кваліфікованих працівників є перешкодою для її діяльності, а в будівництві та транспорті таких компаній було 40%.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Польщі значно зріс попит на іноземних працівників: кого шукають найбільше 5.00 5 2
Політика / Європа
28.05.2022 1014
Еще материалы раздела «Європа»