<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
28.05.2022 502

Зеленський пояснив, чому українців не евакуювали задовго до вторгнення РФ

США пропонували бити на сполох, рити окопи та евакуювати людей із країни за рік до російського вторгнення. Однак Україна не слідувала таким вказівкам.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на президента Володимира Зеленського в інтерв'ю Nieuwsuur.

"Я з цим не погоджуюся, тому що не варто створювати непотрібну паніку. Це вплинуло б на нашу фінансову ситуацію, бюджет та економіку. Тепер ми це чудово розуміємо. Тільки коли вторгнення почалося, ми зробили ці кроки. Зараз нам не вистачає щонайменше 5 млрд доларів у бюджеті. Цей дефіцит виник у березні", - пояснив Зеленський.

Він зазначив, якби українська влада пішла на запропонований США крок, то у нас більше не було б економіки.

"Тоді нам було б дуже важко. Ми зрозуміли, що гривня впаде, як і гроші та компанії людей. І я думаю, це були великі ризики. Щодо нашої армії, то вона була готова - ми це показали їм", - додав президент.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський пояснив, чому українців не евакуювали задовго до вторгнення РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
28.05.2022 502
Еще материалы раздела «Україна»