<
НОВИНИ ДНЯ: Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги США  Включно з ATACMS: коли США можуть відправити зброю Україні – відповідь сенатора  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де чекати зниження температури  Коли надійде до України допомога США: генерал назвав ймовірні сценарії  США схвалили військову допомогу Україні: у Кремлі вибухнули погрозами Вашингтону  Без істотних опадів та до +15°С: прогноз погоди по Київщині на 22 квітнявсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.05.2022 1002

НБУ відмовиться від фіксації курсу гривні до долара, але для цього повинні бути передумови

Національний банк України відмовиться від фіксованого курсу гривні до долара, коли для цього виникнуть передумови. Заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук заявив про це на зустрічі з представниками асоціації IT Ukraine.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НБУ.

"Ми точно знаємо, що ми хочемо повернутися до плаваючого обмінного курсу. Питання в тому, що для цього мають бути макроекономічні передумови, щоб уникнути негативного впливу для системи. І над цим ми постійно працюємо", - сказав Ніколайчук.

Він також нагадав, що всі поточні обмеження є тимчасовими. З самого початку введення обмежень Національний банк їх адаптовує та оновлює для того, щоб вони відповідали поточним реаліям. Пріоритет НБУ - забезпечити рівні умови для всіх верств суспільства та зберегти фінансову стабільність.

Оценка материала:

5.00 / 2
НБУ відмовиться від фіксації курсу гривні до долара, але для цього повинні бути передумови 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
28.05.2022 1002
Еще материалы раздела «Економіка»