<
НОВИНИ ДНЯ: Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєнні  Які обмеження для чоловіків за кордоном в новому законі про мобілізацію: перелік  Ці супи не дадуть стати стрункими: які обрати натомість  Критична демографічна ситуація: що хочуть запропонувати українцям, щоб зросла народжуваність  Спека чи зливи: що чекати від літа-2024   Командувач Нацгвардії: для окупації Харкова ворогу потрібні рокивсі новини дня
Бізнес
Економіка
28.05.2022 593

В РНБО пояснили, чи слід чекати зростання ціни на газ для населення

Ціна на блакитне паливо для населення не зміниться. В Раді нацбезпеки відреагували на черговий фейк російської пропаганди.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву Центра протидії дезінформації.

"Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" утримує ціну на газ у межах річного тарифного плану "Фіксований". Таке рішення було ухвалене через воєнний стан", - йдеться в повідомленні.

В РНБО зазначили, що ціна на газ становить 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (постачання), а договори будуть автоматично продовжені.

Крім того, в Центрі нагадали, що 10 травня уряд схвалив проект закону України "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення". Законопроект передбачає запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ і тарифів на теплову енергію та супутні послуги.

"На платіжках українців це не позначиться", - цитує ЦПД заяву НАК "Нафтогаз України".

Оценка материала:

5.00 / 2
В РНБО пояснили, чи слід чекати зростання ціни на газ для населення 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
28.05.2022 593
Еще материалы раздела «Економіка»