<
НОВИНИ ДНЯ: "Кожен має своє прізвисько": усе, що відомо про двійників Путіна  Скільки F-16 отримає Україна і коли це буде: у Повітряних силах назвали деталі  Україну накриють зливи з градом і шквалами: синоптикиня уточнила прогноз на вівторок  Зливи, град та шквали: синоптик попередила про небезпечні опади та похолодання  До України сунуть сильні дощі та грози: прогноз на 11 червня  Байден і Макрон підтримали передачу Україні прибутків від заморожених активів РФ  Пекуча спека й багато дощів: яка погода чекає на українців найближчого тижнявсі новини дня
Політика
Україна
29.05.2022 999

«Пропагандисти захлинаються від люті». Американські системи HIMARS можуть зробити цілі у Криму досяжними

Високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, які США можуть поставити в Україну, працюють у двох форматах, розповів в ефірі Радіо НВ військовий експерт Сергій Грабський.

68745_29.05.22

«Перший — це система залпового вогню, яка може вести вогонь на відстані 25−30 км. І для нас це дуже важливо, тому що такі невеликі мобільні засоби ураження дозволятимуть нам дуже серйозно впливати на противника», — зазначив Грабський

Однак, додав експерт, система HIMARS також може вражати цілі, які розташовані значно далі:

«Один з модулів здатний направляти ракету на відстань до 300 км. Це викликало істеричну реакцію в Кремлі і навіть кремлівські пропагандисти захлиналися від люті, коли розказували про те, що така зброя скоро поступить».

За словами Грабського, системи значно посилять спроможності України завдавати удари по глибині російської оборони або бойових порядків противника:

«300 км — і для нас будуть досяжні цілі в Криму, з яких здійснюється забезпечення ракетних обстрілів нашої території. Ситуація буде змінюватися вже докорінно, адже ми зможемо <...> знищувати на далекому підході і зони забезпечення, і конвої, і склади, і пункти управління».

Адміністрація президента США Джо Байдена прийняла рішення відправити в Україну реактивні системи залпового вогню великої дальності та оголосить про це наступного тижня, з посиланням на чиновників США повідомляють The Wall Street Journal та New York Times.

Оценка материала:

5.00 / 2
«Пропагандисти захлинаються від люті». Американські системи HIMARS можуть зробити цілі у Криму досяжними 5.00 5 2
Політика / Україна
29.05.2022 999
Еще материалы раздела «Україна»