<
НОВИНИ ДНЯ: День вишиванки 2024 року: коли, історія, українські традиції  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Майже пів мільйона: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні  Рецепт овочевого салату з огірком, болгарським перцем, морквою та гострою заправкою  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експертавсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2022 1563

Тисячі людей склали зброю: в ОРДЛО назрівають бунти незаконно мобілізованих до армії РФ

Чоловіки масово відмовляються ставати "гарматним м'ясом".

1647177810-1046_30.05.22

На тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей назрівають масові бунти незаконно мобілізованих до лав російської армії громадян України. Пише УНІАН.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомила Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

"Від правозахисників, які працюють в ОРДЛО, стало відомо, що чоловіки масово відмовляються ставати "гарматним м'ясом". У зв'язку з цим готуються акції протесту "призовників" та їхніх дружин проти "влади" самопроголошених псевдодержавних формувань", - зазначила вона.

Омбудсмен додала, що вже були зафіксовані випадки перестрілки між примусово мобілізованими місцевими жителями та російськими військовослужбовцями.

"Військова прокуратора" ОРДЛО розігнала невдоволених, але це лише загострило ситуацію. Правозахисники повідомляють, що за останні два тижні в лавах "армії" ОРДЛО тисячі людей склали зброю", - написала Денісова.

Раніше УНІАН вже повідомляв, що на Донбасі саботують вказівки окупантів і співпрацюють з українськими розвідниками.

Оценка материала:

5.00 / 2
Тисячі людей склали зброю: в ОРДЛО назрівають бунти незаконно мобілізованих до армії РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
30.05.2022 1563
Еще материалы раздела «Україна»