<
НОВИНИ ДНЯ: Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  Путін хоче покарати Шойгу за нездатність досягти цілей у війні в Україні: в ISW назвали ознаки  Рецепт заварної лимонної паски  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  З якими хворобами можуть мобілізувати: Міноборони опублікувало списоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.05.2022 446

В Україні розпочинають масштабний проєкт із оцифрування історичних документів

Центральний державний історичний архів України планує оцифрувати понад 13 млн аркушів документів генеалогічного характеру.

630_360_1518696868-5037_30.05.22

Про це повідомляє Державна архівна служба України, передає Укрінформ.

«Завершено за участі FamilySearch International та ТОВ «ОСГ Рекордз Менеджмент» монтування обладнання в Центральному державному історичному архіві України для проведення масштабного оцифрування документів генеалогічного характеру», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за кілька років планується оцифрувати 13,6 млн аркушів документів, з них 1,4 млн — до кінця 2022 року.

Як наголошують в Укрдержархіві, після проведених робіт у режимі онлайн будуть доступні православні церковні документи, римо-католицькі документи, метрики єврейських громад за ХVІІІ – початок ХХ ст., у тому числі фондів 127 «Київська духовна консисторія», 224 «Колекція метричних книг», 990 «Переяславсько-Бориспільська духовна консисторія», Радомишльського, Сквирського, Таращанського, Звенигородсько-Уманського, Житомирського, Рівненського та Новоград-Волинського, Липовецько-Бердичевського, Київського римо-католицьких деканатів (фонди 1040–1046, 1268), метричні книги єврейських громад — Канівської, Переяславської, Васильківської, Сквирської, Липовецької, Таращанської, Київської, Уманської, Звенигородської, Радомишльської тощо.

Як повідомлялося, Державна архівна служба України започаткувала онлайн-проєкт «Єдине вікно доступу до цифрових ресурсів українських архівів», створений на платформі ARCHIUM. На ресурсі зібрано майже 1,5 мільйона копій трьох центральних архівів.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні розпочинають масштабний проєкт із оцифрування історичних документів 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.05.2022 446
Еще материалы раздела «Суспільство»