<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  "Є лише один спосіб змінити владу на території Росії": Яковенко пояснив, про що йдеться  НАТО звинуватила Росію в гібридних діях в Європі: жорстка заява Альянсу  Чотири основних фронти: генерал Маломуж назвав найгарячіші напрямки у травні  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюансвсі новини дня
Політика
Росія
30.05.2022 669

Безпека зачекає: "АвтоВАЗ" після простоювання збирається випустити LADA без подушок безпеки та ABS

Російський "АвтоВАЗ", попри шалені санкції, вирішив запустити у виробництво оновлену версію LADA Granta.

Зазвичай, коли йдеться про "оновлення" чогось, то мається на увазі "поліпшення". Утім, це не про російського виробника автомобілів.

Як повідомляє Фокус із посиланням на Дром, з'явилися подробиці про так звані "спрощені" моделі ВАЗ без дефіцитних імпортних комплектуваьних. Їх обіцяють запустити у виробництво від червня. Пише ТСН. 

На вигляд вона нічим не відрізняється від інших варіантів моделі. Також стало відомо, що у салоні встановлять кермо від старої LADA Kalina. Зазначається, що LADA Granta 2022 запропонують у двох варіантах комплектації. Їх планують оснащувати 1,6-літровим 8-клапанним двигуном екологічного класу "Євро-2".

Цікаво, що автомобілі не будуть дешевими. Базова LADA Granta без подушок безпеки, ABS, ESP і будь-яких атрибутів комфорту коштуватиме 10 500 доларів – як новий Renault Logan. Варіант із підсилювачем керма та електросклопідіймачами, але без кондиціонера оцінили у $12 800. Як відомо, нещодавно виробництво автомобілів з нижчим рівнем безпеки та екології дозволив своєю постановою російський уряд. Зумовлено це тим, що саме імпортні комплектувальні для ABS, ESP, подушок безпеки та вихлопної системи стали дефіцитом після введення санкцій проти РФ.

Після Granta такі ж версії з'являться і в Lada Niva і Niva Travel, водночас позашляховик очевидно буде ще дорожче. Обіцяють випускати по 20 тисяч подібних авто на місяць, проте поки що "АвтоВАЗ", як і раніше, не працює і в черговий раз продовжив рядки простою. Наразі підприємство обіцяють запустити на початку червня.

Оценка материала:

5.00 / 2
Безпека зачекає: "АвтоВАЗ" після простоювання збирається випустити LADA без подушок безпеки та ABS 5.00 5 2
Політика / Росія
30.05.2022 669
Еще материалы раздела «Росія»