<
НОВИНИ ДНЯ: Опади та до + 25°С: прогноз погоди по Київщині на 16 червня  Наступ чи оборона: що українці думають про стратегію у війні з Росією  Більше сонця та до +33°C: прогноз погоди в Україні на тиждень із 17 червня  У неділю дощу не прогнозують лише на заході України  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогнозвсі новини дня
Політика
Україна
30.05.2022 421

Братчук назвав причину зриву мобілізації у невизнаному Придністров'ї та оцінив загрозу для Одеси зараз

Загроза Одещині з боку невизнаного Придністров'я через провал мобілізації населення зменшилась.

06a29282a86f3f05d68f921c8ae5b484_30.05.22

Мобілізацію було провалено у самопроголошеному Придністров'ї, бо багато потенційних призовників виїхали з підконтрольної Москві території, оскільки не захотіли йти на війну як "гарматне м'ясо". Водночас, доки на території Молдови є Росія, там завжди існуватиме певне джерело напруги.

Про це заявив речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук в ефірі Радіо НВ. Пише ТСН. 

"Придністровці вважають, що РФ, як завжди, буде їх використовувати як гарматне м’ясо, а на фарш ніхто не хоче йти… Тож після кількох провокацій, в тому числі обстрілу місцевого МГБ ("Міністерства державної безпеки" - ред.), багато хто придністровців поспішили виїхати до України та Молдови… Очевидно, провалом мобілізації обумовлена й відставка так званого "уряду" Придністров'я, бо російські куратори не отримали очікуваних результатів", - пояснив Братчук.

Утім, він зауважив, допоки цей регіон контролюватиме Москва, "певне джерел напруги тут буде присутнє… І це зрозуміло. Але другого фронту не буде".

Щодо можливого в’їзду на територію Одещини також диверсантів з Придністров'я, речник ОВА зауважив, що Сили оборони Одеського району відстежують ситуацію в місті та прикордонних районах, де осіли більшість прибулих, в тому числі потенційні учасники ДРГ.

Він запевнив, що співробітники СБУ та Сил оборони затримували осіб, які намагалися дестабілізувати ситуацію.

"Деякі факти затримань були оприлюднені, а про інші буде повідомлено пізніше. Не про все зразу в інтересах слідства спецслужби сповіщають", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Братчук назвав причину зриву мобілізації у невизнаному Придністров'ї та оцінив загрозу для Одеси зараз 5.00 5 2
Політика / Україна
30.05.2022 421
Еще материалы раздела «Україна»