НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Політика
Європа
31.05.2022 2047

Росія порушила договір: у НАТО заявили, що вони можуть розміщувати військових у східній Європі

НАТО може розміщувати своїх військових у східній Європі, оскільки Росія порушила договір з Альянсом.

У домовленостях від 1997 року йшлось про те, РФ не нападатиме на сусідні держави та проводитиме консультації з НАТО.

Про це розповів заступник генерального секретаря Алянсу Мірча Джоане, пише Guardian. Пише ТСН. 

За його словами, Росія порушила договір з Альянсом, напавши на Україну. Також РФ припинила консультацію з оборонним блоком. Джоане стверджує, що у договорі від 1997 року йшлось про те, що НАТО та РФ не повинні нарощувати загрозливе озброєння у певних регіонах Європи. А тому зараз НАТО немає ніяких обмежень на посилення свого флангу в східній Європі.

"Вони ухвалили рішення, взяли на себе зобов'язання не нападати на сусідів, але вони це роблять, і проводити регулярні консультації з НАТО, але вони і цього не роблять. Тому я думаю, що насправді цей установчий акт фактично не діє через Росію", – сказав Джоане.

Нагадаємо, до порту столиці Фінляндії зайшли чотири військові кораблі країн-членів НАТО - США, Німеччини та Франції. Американське і німецьке судна брали участь у військових навчаннях в Балтійському морі.

Оценка материала:

5.00 / 3
Росія порушила договір: у НАТО заявили, що вони можуть розміщувати військових у східній Європі 5.00 5 3
Політика / Європа
31.05.2022 2047
Еще материалы раздела «Європа»