<
НОВИНИ ДНЯ: Літнє тепло і грозові дощі: синоптики розповіли про погоду в Україні 29 травня  Транзит газу через Україну до ЄС може скоротитися майже вдвічі  Польща готує обмеження для російських дипломатів на території країни – подробиці від Сікорського  29 травня в Україні дощитиме, вдень до 28° тепла  Лавров прокоментував ідею виключити "Талібан" зі списку заборонених організацій  Країни НАТО створять у Європі "стіну безпілотників" через загрозу агресії РФ, - The Telegraph  Росія щомісяця втрачає 24000 солдатів заради імперіалістичної манії величі, - Шольцвсі новини дня
Політика
Україна
01.06.2022 623

У Міноборони пояснили, чому не повідомляють про успіхи контрнаступу ЗСУ

Оголошувати про успішні контрнаступальні дії українських військ можна лише після остаточного закріплення ЗСУ на тих чи інших позиціях. Оскільки передчасні заяви можуть нашкодити, активізувавши дії ворога.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра оборони Ганну Маляр в ефірі телемарафону.

"Ситуація на сході та півдні неоднорідна, тому не можна однозначно говорити, що десь щось ми тільки втрачаємо або тільки контрнаступ. Ситуація є різною по різних точках і бої це завжди динаміка", - розповіла Маляр.

Вона пояснила, до того моменту, як закріпиться українська армія на певному рубежі ситуація може змінюватися декілька разів.

"Тому остаточно говорити що такий то населений пункт вже наш можна тільки після закріплення там ЗСУ", - підкреслила Маляр.

За її словами, політика і Міноборони і ЗСУ - це не оголошувати завчасно результати, хоч і проводяться контрнаступальні операції на певних напрямках до тих пір, поки ЗСУ не закріпляться там.

"Завчасне оголошення такої інформації зазвичай активізує ворога. Тому, у нас є напрямки де ворог наступає і ми потужно чинимо опір, а є напрямки, де ми здійснюємо контрнаступ і у нас є успіхи", - резюмувала заступниця глави Міноборони.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони пояснили, чому не повідомляють про успіхи контрнаступу ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Україна
01.06.2022 623
Еще материалы раздела «Україна»