<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський оцінив перспективи нового контрнаступу ЗСУ і назвав умову  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФвсі новини дня
Політика
Європа
01.06.2022 539

Шостий пакет санкцій вплине на 90% експорту нафти РФ, а це десятки млрд євро на рік, – голова представництва ЄС

Російська Федерація зазнає величезних збитків, що вплине на її спроможність продовжувати війну в Україні. Заборона страхування імпорту нафти також вплине на постачання нафти не лише в ЄС. Це виснажить фінансові ресурси РФ.

Про це заявив на брифінгу голова представництва ЄС в Україні Матті Маасікас, передає LB.ua.

"Наразі фіналізується шостий пакет санкцій. Політичне рішення вже прийнято, тому я не очікую якихось несподіванок. Цей пакет означає заборону експорту нафти Росії в ЄС. Це впливає на 90% цього експорту. І навіть за обережними підрахунками, це десятки, десятки та десятки млрд євро на рік", - сказав він.

Він наголосив на важливості заборони страхування російської нафти.

"Це дуже важливий крок. Бо ЄС та Сполучене Королівство (Великобританії) стоять на чолі страхування у всьому світі. Це фактично вливає на глобальні поставки нафти Росією не лише в ЄС", - зазначив Маасікас.

За його словами, відключення Центробанку Росії від SWIFT також дуже важливо для стримання агресії та виснаження фінансових ресурсів Росії.

"Шкода буде більш ніж значною. Майже 40% російських державних прибутків надходять з продажу нафти та газу. Експорт російської нафти в ЄС становив близько 100 млрд євро минулого року. Тому наслідки будуть дуже значні. Та це вплине на можливості Росії фінансувати цю війну", - прогнозує він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Шостий пакет санкцій вплине на 90% експорту нафти РФ, а це десятки млрд євро на рік, – голова представництва ЄС 5.00 5 2
Політика / Європа
01.06.2022 539
Еще материалы раздела «Європа»