<
НОВИНИ ДНЯ: Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотів  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16  Синоптикиня попередила про похолодання: де будуть заморозки  Чому спікер Джонсон погодився на допомогу Україні — The New York Times  Допоможе виграти війну чи просто її подовжить: Зеленський про роль допомоги СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.06.2022 653

Україна та Польща співпрацюватимуть задля порозуміння в історичній пам’яті - Ткаченко

Україна та Польща співпрацюватимуть у напрямку порозуміння у питанні історичної пам’яті, відтак сфера, яку російські спецслужби намагались зробити між українцями та поляками приводом для сварок, відходить у минуле.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко у Телеграмі.

Зокрема, Ткаченко розповів, що МКІП із Міністерством культури та національної спадщини Польщі підписали меморандум про співробітництво у сфері національної пам'яті, і це вкрай важливо, адже врегулювання історії є не лише питанням гуманітарним, але і безпековим.

"Меморандум передбачає роботу в напрямку порозуміння в питанні історичної пам’яті - легалізацію, впорядкування та догляд за місцями пам’яті, що усуне тривалі дискусії та непорозуміння. Таким чином питання, які російські спецслужби довгий час намагались зробити між нашими країнами привідом для сварок - відходять в минуле", - написав Ткаченко.

Він також наголосив, що поляки вже на весь світ заявили про свою солідарність з нашою країною і довели це діями.

Як повідомлялося, у середу в Києві відбулися міжурядові консультації України та Польщі за участю прем'єр-міністрів Дениса Шмигаля та Матеуша Моравецького. Уряди України і Польщі після консультацій підписали вісім угод про співпрацю у різних сферах. Зокрема, щодо енергетики, військово-оборонного комплексу, транскордонного та митного співробітництва, екологічної політики, відбудови України, а також співробітництва у питаннях національної пам'яті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна та Польща співпрацюватимуть задля порозуміння в історичній пам’яті - Ткаченко 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.06.2022 653
Еще материалы раздела «Суспільство»