<
НОВИНИ ДНЯ: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
02.06.2022 597

Угорщина знову заблокувала дебати щодо санкцій ЄС: хоче, аби їх зняли з патріарха кирила

Угорська делегація знову заблокувала процес введення шостого пакета санкцій ЄС проти росії, виступивши з вимогою виключити патріарха кирила з нового списку обмежень.

Про це йдеться в повідомленні інформагентства Bloomberg із посиланням на чиновників, знайомих із закритими переговорами, передає Укрінформ.

«Угорщина в середу засмутила послів ЄС у Брюсселі, висунувши нові вимоги, які затримують схвалення шостого пакета санкцій проти росії, включно із частковим нафтовим ембарго»,- зазначається в повідомленні.

Уточнюється, що Будапешт вимагав, зокрема, виключити зі списку нових санкцій патріарха кирила, який очолює російську православну церкву і є відвертим прихильником володимира путіна та війни в Україні. Причому, за словами одного з чиновників, це стало новою вимогою після саміту лідерів на початку тижня.

Угорська сторона, крім того, додала незначні технічні вимоги в контексті неповного ембарго на російську нафту.

За словами чиновників, терміни схвалення пакета послами країн-членів ЄС поки невідомі.

Як повідомляв Укрінформ, лідери країн Європейського Союзу погодили шостий пакет санкцій проти російської федерації, який передбачає часткове ембарго на імпорт російської нафти та відключення Сбербанку від системи SWIFT.

Оценка материала:

5.00 / 2
Угорщина знову заблокувала дебати щодо санкцій ЄС: хоче, аби їх зняли з патріарха кирила 5.00 5 2
Політика / Світ
02.06.2022 597
Еще материалы раздела «Світ»