<
НОВИНИ ДНЯ: Байден і Трамп погодилися на два раунди дебатів: коли вони відбудуться  Як приготувати смачні голубці: чим замінити рис у фарші  Потеплішає до +21: Гідрометцентр розповів, на яку погоду очікувати мешканцям Київщини  В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травнявсі новини дня
Політика
Росія
02.06.2022 788

Російського генерала, якого проклинають його рідні на Волині, заарештували нібито за зливання інформації ЗСУ

Росія втрачає бойових генералів не лише на полі бою, днями там арештували генерал-майора Михайла Зуська, який командував наступом на південь України.

З перехоплених ворожих переговорів випливає версія, що Зусько нібито зливав інформацію про розташування російських сил ЗСУ. Сам Зусько родом з України, що говорять про двічі зрадника в рідному селі на Волині, дізналась ТСН.

2021 року на Владикавказі російський генерал-майор урочисто під камери пішов  на підвищення, а вже через пів року Зусько пішов керувати атаками на Херсон та Миколаїв. Відлуння цих боїв сколихнуло маленьке село Ветли у волинській глибинці. Саме тут народився тепер вже російський генерал-майор. Колись відомим земляком місцеві навіть пишались - мовляв, з бідної родини, а вибився в люди. Війна ж думки змінила.

«Що йому сказать. Дурак він, шо він робить. Мужик нормальний раньше був, а зараз хто його знає. За Путіним чомусь він потім пішов, щось зробилося чи що. Путін і все, ні на кого навіть уваги не звертав», - каже його друг дитинства Віктор, теж з прізвищем Зусько, який шокований і не може збагнути, що ж так поміняло земляка.

Зрада земляка у Ветлах - тема номер один для обговорення. Сільська староста пані Любов ситуацію сприймає, як особисту трагедію, бо у місцевій школі російського генерал-майора певний час ставили у приклад дітям. «Пишались ним, бо не з кожного села є генерал. Але, на жаль, генерал-вбивця можна сказати. Нам прикро, соромно, боляче, дуже боляче - таку новину дізнатись», - каже староста села Любов Павлік.

Майбутній російський генерал-майор звідси виїхав 89-го Вчився у військовому училищі Рязані, приїжджати до села перестав близько десяти років тому. Тепер, каже староста, між Зуськом і його земляками не просто роки, а прірва.

А на третій місяць війни з’явилась інформація, що зрадник України Зусько став зрадником і Росії. Його арешт обговорюють окупанти - аудіозапис радіоперехоплення отримав журналіст ТСН Андрій Цаплієнко. «Заарештували цього Зусько - командувача 58 армії. Зливав інформацію, тому розйо**ли наші підрозділи, як вони тільки входили», - чути на записі.

В родині Зусько 12 братів і сестер. Та у сім’ї тепер вважають, що їх лише 11. Рідні брати і сестри навіть говорити про нього відмовляються.

«Його брат зараз воює - захищає Київ. Він теж військовий, рідний брат, захищає Київ. Розумієте?» - каже племінниця генерала Оксана.

Заарештували Михайла Зуська чи ні і якою буде його подальша доля, у волинській родині не цікавляться. «Чесно скажу, ми пишались, а тепер.. Тихо скажу - ненавиджу.  І більше немає слів», - кажуть рідні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російського генерала, якого проклинають його рідні на Волині, заарештували нібито за зливання інформації ЗСУ 5.00 5 2
Політика / Росія
02.06.2022 788
Еще материалы раздела «Росія»