<
НОВИНИ ДНЯ: Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погода  До України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні F-16, - Євлаш  24 травня подекуди короткочасні дощі та грози, вдень до +26°  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Європа
02.06.2022 705

Меркель після 99 днів відреагувала на війну в Україні: що вона сказала

Колишня канцлерка Ангела Меркель після довгого мовчання назвала війну в Україні "варварською" та висловила солідарність із Києвом.

Меркель наголосила, що солідарна з Україною.

Про це повідомляє видання Reuters. Пише ТСН. 

За її словами, вона підтримує зусилля німецького уряду "покласти край цій варварській війні", але не даватиме порад чинному уряду ФРН щодо ситуації навколо України.

"Хоча Меркель, будучи консерватором, зробила коротку заяву незабаром після російського вторгнення в лютому, заявивши, що кричущому порушенню міжнародного права немає виправдання, її мовчання з тих пір викликає подив", – пише видання.

Нагадаємо, Німеччина передасть Україні свої найсучасніші ППО.

Згодом стало відомо, що постачання обіцяної ФРН "найсучаснішої ППО" займе місяці.

Як повідомлялося, у Бундестазі заявили про помилковість політики Меркель щодо Москви.

Оценка материала:

5.00 / 1
Меркель після 99 днів відреагувала на війну в Україні: що вона сказала 5.00 5 1
Політика / Європа
02.06.2022 705
Еще материалы раздела «Європа»