<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  Голова Держаної авіаційної служби розповів про умови та ризики відновлення польотіввсі новини дня
Політика
Європа
03.06.2022 453

У Молдові заборонили показ російських новин та пропагандистських телешоу

Парламент Молдови ухвалив закон про боротьбу з дезінформацією та пропагандою, який, зокрема, забороняє трансляцію російських новин та пропагандистських шоу.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

Документ ухвалено у другому остаточному читанні на засіданні 2 червня, його підтримали 54 депутати від правлячої партії «Дія та солідарність» (PAS).

«Прийнятий законопроект ... забороняє трансляцію в Молдові новин, інформаційно-аналітичних програм та фільмів військового змісту, вироблених у країнах, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення», - йдеться у повідомленні.

Таким чином, російські новини та телепередачі показувати по молдавському ТБ не будуть, оскільки росія цю конвенцію не ратифікувала.

Зазначається також, що у другому читанні PAS виключила положення, згідно з якими служба інформації та безпеки могла б блокувати сайти за поширення дезінформації, а громадян карати величезними штрафами.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Молдові заборонили показ російських новин та пропагандистських телешоу 5.00 5 1
Політика / Європа
03.06.2022 453
Еще материалы раздела «Європа»