<
НОВИНИ ДНЯ: Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки всі новини дня
Бізнес
Економіка
03.06.2022 646

ОПЕК+ погодилася істотно збільшити видобуток нафти, щоби знизити світові ціни на пальне

Країни - члени ОПЕК, а також десять країн - союзників Організації (ОПЕК+) погодилися в четвер на більше, ніж очікувалося, зростання щоденного видобутку, щоби пом’якшити наслідки від зростання цін на пальне на тлі російської війни в Україні.

Про це повідомляє в четвер за результатами зустрічі впливове видання WSJ, передає Укрінформ.

«Цей крок є зрушенням у позиції Саудівської Аравії, яка очолює Організацію країн - експортерів нафти (ОПЕК) та донедавна протистояла закликам США, Великої Британії та інших західних країн викачувати більше нафти, щоби допомогти зменшити ціновий бум внаслідок вторгнення росії в Україну», - йдеться в публікації.

Зокрема, країни - експортери нафти погодилися збільшити видобуток на 648 тис. барелів на день у липні та серпні. До цього щоденний обсяг збільшувався лише на 400 тис. барелів, що не зупинило зростання цін на нафту вище 100 доларів за барель після російського вторгнення в Україну 24 лютого.

Це рішення було прийняте після інтенсивної дипломатії між Вашингтоном та Ер-Ріядом упродовж останніх тижнів, а також згоди США організувати візит президента Байдена до Саудівської Аравії.

Як повідомлялось, до Організації країн - експортерів нафти (ОПЕК) входять 13 країн, які контролюють дві третини світових запасів. Водночас, ще десять країн не входять до ОПЕК, однак також є впливовими виробниками нафти. Цю групу очолює росія, і коли відбуваються спільні засідання, цей формат називають ОПЕК+. Штаб-квартира Організації країн - експортерів нафти розташована у Відні, Австрія.

Оценка материала:

5.00 / 2
ОПЕК+ погодилася істотно збільшити видобуток нафти, щоби знизити світові ціни на пальне 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
03.06.2022 646
Еще материалы раздела «Економіка»