<
НОВИНИ ДНЯ: МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалюта  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єр  ПАРЄ ухвалила сенсаційні рішення про Путіна, РПЦ та російські НПЗ  Україна отримає перші снаряди від чеської ініціативи пізніше, ніж очікувалося: нові терміни  Сніг не лише в Карпатах. Синоптик дала прогноз на 19 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Європа
04.06.2022 829

"Я сказав Путіну, що він скоїв помилку": Макрон закликав не принижувати Росію

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що Росію не можна принижувати зараз, щоб після завершення війни в Україні можна було вивести її з ізоляції дипломатичним шляхом.

Макрон також не виключив, що відвідає Україну, проте не уточнив, коли б це могло відбутися.

Про це повідомляє The Guardian. Пише ТСН. 

Французький лідер сказав, що вторгнення до України стало "історичною та фундаментальною помилкою" президента РФ Володимира Путіна.

"Я думаю, і я сказав йому (Путіну – ред.), що він скоїв історичну та фундаментальну помилку для свого народу, для себе та для історії. Я думаю, що він ізолював себе. Ізолювати себе – це одне, а змогти вибратися з цього – тяжкий шлях", ­– заявив Макрон.

Він також наголосив, що не можна "принижувати" Росію через війну в Україні задля того, щоб "коли завершаться бойові дії, ми могли прокласти вихід дипломатичним шляхом".

Раніше німецький політолог Сергій Сумленний пояснив, чому Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц продовжують телефонувати російському диктатору Володимиру Путіну.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Я сказав Путіну, що він скоїв помилку": Макрон закликав не принижувати Росію 5.00 5 2
Політика / Європа
04.06.2022 829
Еще материалы раздела «Європа»