<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
04.06.2022 519

"Британія визнала непереможність Росії" - черговий фейк пропаганди Кремля

РНБО спростувала черговий пропагандистський наратив Росії.

2a39260ac9aff5b5f1a2b14173d1d434_04.06.22

Російська пропаганда використовує авторський матеріал журналіста Ларі Еліота для просування наративу про те, що Росія начебто "виграє в економічній війні, розв’язаній Заходом".

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України. Пише ТСН. 

Так, за даними ЦПД, у матеріалі від 3 травня Еліот висловив побоювання щодо гуманітарної катастрофи, а також припустив, що рано чи пізно угода між Росією та Україною має бути укладена.

Водночас журналіст додав, що через звірства, вчинені російськими військами, йти на компроміс із Кремлем важко.

"У тексті немає підтримки Путінського режиму. Та автор вважає, що найкращим варіантом для світу могли б стати перемовини. Російська пропаганда на основі припущень та роздумів окремого журналіста створила десятки матеріалів про начебто визнання Британією могутності та непереможності Росії", - наголошує ЦПД.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Британія визнала непереможність Росії" - черговий фейк пропаганди Кремля 5.00 5 1
Політика / Світ
04.06.2022 519
Еще материалы раздела «Світ»